tiistai 21. toukokuuta 2013

Lohikiusaus

Tähän herkulliseen lohikiusaukseen ei ole oikotietä. Perunat suikaloidaan itse ja lohi suolataan. Tuoretta tilliä vielä matkaan ja nautinto on taattu. Kuva ei tee tällä kertaa oikeutta tälle ruoalle..




12 perunaa (kiinteä)
300g suolattua kirjolohta
2 isoa sipulia
4-5 dl ruokakermaa
suolaa, sitruunapippuria ja tilliä.
voinokareita

Suikaloi perunat ja paloittelel perattu suolattu lohi pieniksi paloiksi. Silppua sipuli. Lado ainekset kerroksittain niin että alin ja ylin kerros on perunaa. Kaada vuokaa kerma ja laita pinnalle muutama voinokare. Paista 200 asteessa n.1,5h.

Huom! Suolaa lohi edellisenä päivänä. Suolaa ei sovi pihistellä muutenkaan laatikkoruoissa. Mausteet ja suola tuntuu häviävän laatikon kypsyessä.

2 kommenttia:

  1. Moon huomannu tämän saman, että ku maustaa esim. kermaperunoihi tulevaa kermaa, ni sen pittää maistua oikiasti suolaselle siihe hättää, uunista tullesa sitä o sitte sopivasti. Määki oon monasti ihimetelly, että mihi se suola uunista oikee katuaa :/

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!